неделя, 28 септември 2014 г.

Томас Едисън или винаги опитвайте още веднъж

Освен велик изобретател, Томас Едисън е и успешен предприемач и бизнесмен. Той ни съветва да не се отказваме лесно, а винаги да опитваме още веднъж. Предлагаме ви избрани цитати от него:
Възможността се пропуска от повечето хора, защото е в работнически дрехи и изглежда като работа.
Нашата най-голяма слабост лежи в отказването. Най-сигурния път да успеем е винаги да опитваме още веднъж.
Ценноста на идеята лежи в използването й.
Има далеч повече възможности, отколкото способности.
Не искам да изобретявам нещо, което не се продава. Ако се продава, то значи е полезно, а полезността е успех.
Бъди смел! Виждал съм много спадове в бизнеса. След такива Америка винаги е изплувала по-силна и просперираща. Бъди смел като праотците си. Имай вяра! Върви напред!
Недоволството е първата необходимост на прогреса.
Горд съм с факта, че никога не съм изобретявал оръжия за убиване.
Аз не съм се провалял. Просто открих 10 000 начина, по които няма да стане.
Не съм прекарал и един ден в работа през живота си. Всичко беше забавление.
Не съм направил нищо случайно, нито някое от моите изобретения е дошло случайно. Те са плод на работа.
Ако бихме направили всичко, на което сме способни, щяхме да буквално да се смаем.
Само защото нещо не работи, както сте го планирали, не означава, че е безполезно.
Много от провалите са на хора, които не са осъзнали колко близо до успеха са били, когато са се отказали.
Ненасилието води до по-висок морал, което е целта на цялата еволюция. Докато не спрем да се нараняваме взаимно, ще бъдем диваци.
Източник: bogatstvo.net
{ Read More }


четвъртък, 25 септември 2014 г.

"Повярвай в себе си" - Луиз Хей Любов




За много от нас личните взаимоотношения са са най - важната част ат живота. за съжаление колкото и силно  да  желаем любов, не винаги попадаме на точния партньор. Нова е така, защото вероятно не сме формулирали точно желанието си. Обикновено си мислим " Ах, ако имах до себе си човек, който да ме обича, живота ми щеше да е много по - различен". тези думи не са подходящи, има огромна разлика между нуждая се от любим и нуждая се от любов. Нуждата от любов означава, че вие пропускате любовта  и одобрението на най - важната личност в живота  си, на самите Вас...............



{ Read More }


петък, 19 септември 2014 г.

Как Сталоун стана Роки

В далечната 1974 г. още никой не е чувал за Сталоун. Нито за Роки. И нормално, младият тогава Силвестър точно е написал първия вариант на сценария, и то само за три дни, вдъхновен от победата на млад боксьор срещу Мохамед Али. И понеже отчаяно се е опитвал да пробие в Холивуд, естествено, веднага го е изпратил на агента си. В резултат на това получава предложение от филмово студио, да купят сценария му за 20 000 долара, като за главната роля се спрягали имената на Райън О’Нийл или Бърт Рейнълдс. По това време Сталоун е разполагал със 106 долара…
Как мислите се е почувствал при оферта от 20 000 долара?
Той, разбира се, …отказал.
Да, човекът искал сам да си изиграе главната роля, но за негово нещастие това не било прието тогава в Холивуд. Предложили му 80 000 долара, при условие, че няма да играе той Роки.
Той…отказал отново. От студиото се видяли в чудо, а и самия Робърт Редфорд проявил интерес към ролята. Предложили му 200 000 долара и той пак не приел офертата.
Сумата се покачила на 300 000 долара, но отговорът му бил: – „Не искам цял живот да ме измъчва въпросът „Ами ако?”
Когато предложението станало 330 000 долара, Сталоун отсякъл, че ако не вземе главната роля, по-добре изобщо да няма филм. И да, нека не забравяме, че той все пак е разполагал с цели 106 долара.
Накрая по-умният (дали) отстъпил и той получил ролята. Платили му 20 000 долара за сценария и 340 долара на седмица, което тогава било най-ниската актьорска тарифа. Като приспаднал данъци, разходи и хонорари за агент, на щастливия Роки му останали 6000 долара, вместо 330 000.
Но…
– През 1976г. Сталоун е номиран за „Оскар” за най-добър актьор.
– „Роки” печели три „Оскара” – за най-добър филм, за най-добър режисьор и за най-добър монтаж.
– Оттогава „Роки”-тата печелят над 1 милиард долара, а за Сталоун научава цял свят.
И то само, защото се отказва от голямата сума пари в името на мечтата си.
Източник: bogatstvo.net
{ Read More }


четвъртък, 18 септември 2014 г.

Науката да станеш богат според Уолъс Уотлъс

Съществува наука да бъдеш богат и тя е точна наука, като алгебрата и аритметиката. Процесът на придобиване на богатства се управлява от определени закони. Щом ги изучи и започне да ги спазва човек забогатява с математическа точност.
Притежаването на пари и имущество е резултат от определен начин на действие.
Хората, които правят нещата по този начин – независимо дали целенасочено или случайно – забогатяват, докато тези, които ги правят различно, независимо колко усилено работят и какви способности имат си остават бедни.
Природен закон е, че подобните причини винаги предизвикват подобни следствия, следователно всеки човек, който се научи да прави нещата по точния начин неминуемо ще забогатее.
Истинността на горното твърдение се доказва от следните факти:
Богатството не е въпрос на място или среда, защото ако беше така всички хора, обитаващи даден район, щяха да бъдат богат. Всички жители на някой град щяха да са богати, докато жителите на друг щяха да са бедни. По същата логика всички обитатели на даден щат щяха да тънат в богатства, а хората в съседния да мизерстват.
Ситуацията обаче не е такава. Напротив, виждаме навсякъде как бедните и богатите живеят заедно в един и същи район и често дори упражняват едни и същи професии. Когато двама души живеят на едно място, имат еднакъв бизнес, но единият е богат, а другият беден, налице е доказателството, че забогатяването не зависи от района на местоживеене. Някои райони могат да предлагат по-добри условия за забогатяване от други, но щом двама души с еднакъв бизнес имат различни съдби на едно и също място и единият успява, а другият се проваля, това е знак, че богатството е резултат от определен начин на действие.
Още нещо, способността нещата да се правят точно по определен начин не се дължи единствено на наличието на талант, тъй като много хора, които притежават огромен талант остават бедни, докато други, със съвсем скромни дарби, забогатяват.
Когато започнем да изследваме забогателите хора забелязваме, че във всяко отношение те са средна ръка и нямат повече таланти или способности от останалите. Явно са богати не защото притежават таланти или способности, които другите нямат, а защото са успели да направят нещата по точно определен начин.
Явно е още, че богатството не се дължи на икономичност или пестеливост. Много, крайно стиснати хора, остават бедни, докато други, които харчат разточително, забогатяват.
Забогатяването не се дължи на способността да правиш неща, които другите не правят, защото съревноваващите се в един и същ бизнес често правят едни и същи неща и все пак единият забогатява и преуспява, докато другият остава беден или се разорява.
Всички изброени факти ни навеждат на заключението, че забогатяването е резултат от точно определен начин на действие.
Но ако богатството е резултат от определен начин на действие и ако подобните причини винаги предизвикват подобни следствия, тогава всеки мъж или жена, които действат по указания начин, неминуемо ще забогатеят. Това свежда целия проблем до методите и компетенцията на една точна наука.
Тук възниква следния въпрос – дали гореуказаният начин на действие е толкова труден за следване, че е по силите само на малцина? Както вече видяхме това не може да е истина (поне доколкото става въпрос за природни заложби). Наравно забогатяват и талантливите и бездарните, и интелектуално брилянтните и ограничените, и физически силните, слабите и болните.
Без съмнение, нужно е да имаш някаква минимална предприемчивост и разбиране, но по отношение на природните дадености, всеки човек, който има достатъчно ум, за да се научи да чете и е в състояние да прочете и разбере написаното тук, със сигурност може да забогатее.
Видяхме още, че не става въпрос за среда или място на живеене. Да, мястото има някакво значение. Не може да отидеш в центъра на Сахара и да очакваш да развиеш там успешна търговия.
Забогатяването предполага работа с хора и съответно пребиваване в места, където живеят хора, с които да се работи и ако тези хора са склонни да действат според намеренията ти, толкова по-добре. Но дотук с влиянието на средата. Ако поне един човек в твоето селище е забогатял, значи е възможно да успееш и ти. Щом някой е забогатял, значи можеш да забогатееш и ти.
Нека отново повторим – въпросът не опира до избор на специфичен бизнес или професия. Има богати хора във всеки бизнес и всяка професия, а в същото време съседите отсреща, упражняващи същата професия, продължават да са бедни.
Вярно е, че ще се справиш най-добре с бизнес, който ти идва отръки и ти е по сърце. Ако имаш някакви специални дарби и таланти, най-подходящ за теб ще е бизнесът, където се изисква наличието точно на тези таланти.
Освен това, добре е да избереш бизнес, подходящ за мястото, където живееш. Салон за сладолед подхожда повече в топъл климат отколкото в Гренландия и бизнесът със сьомга ще върви по-добре на северозапад, където има сьомга, отколкото във Флорида, където няма.
Но извън тези най-общи ограничения, забогатяването не зависи от спецификата на бизнеса, а от умението нещата да се правят по определен начин. Ако се занимаваш с някакъв бизнес и си беден, докато някой в твоя град, работейки същото, е богат, това е само защото ти не правиш нещата както трябва.
Липсата на капитал не е пречка за забогатяване. Разбира се, при наличието на капитал, печалбата е по-бърза и лесна, но човек, който притежава капитал, вече е богат и не е нужно да обмисля как да стане такъв. Независимо колко си беден, ако започнеш да правиш нещата по нужния начин, скоро ще започнеш да забогатяваш и да трупаш капитал. Придобиването на капитал е част от процеса на забогатяване и следователно част от резултата, който неминуемо възниква, когато нещата се правят по правилния начин.
Може да си най-бедния човек на континента и да имаш огромни дългове. Може да нямаш приятели, влияние, ресурси, но когато започнеш да правиш нещата по нужния начин, неминуемо ще забогатееш защото подобните причини неизбежно предизвикват подобни следствия. Ако нямаш капитал, ще го натрупаш. Ако не си в подходящия бизнес – ще го смениш. Ако не си на правилното място – ще се преместиш.
Постави началото на тези процеси в сегашния си бизнес и на сегашното си място на живеене като задвижиш нещата по нужния начин, който винаги води до успех. Започни да живееш в хармония със законите, които управляват вселената.
Използвани източници:
Уолъс Д. Уотлъс
Тайната на успеха – науката да станеш богат (1910 г.)
{ Read More }


сряда, 17 септември 2014 г.

Ти си промяната



Ние търсим различни методи и техники, за да променим живота си, опитваме се да разкрием тайните, пътищата за постигане на успех и за сбъдване на мечтите ни. Но е важно да осъзнаем, че и най-добрата методика няма да е от голяма полза, ако преди това не се освободим от съпротивата в нас. Утвържденията, визуализациите, медитацията, релаксацията и т.н. няма да имат траен ефект, ако се придържаме към познатите ни модели, ако не променим навиците си, нагласите си, ако не застанем лице в лице със страховете си, с чувството за вина, негодуванието, омразата, болката, нетърпението, съмнението. Тези негативни чувства са нашата съпротива – съпротива да получаваме, да бъдем обичани и щастливи. Но ние не бива да ги потискаме, не е необходимо и да се борим с тях. Това, което ни е нужно, е да се научим да ги освобождаваме.  Научете се да се освобождавате от негативните си емоции, ще ви помогне да откриете Пътя към СЕБЕ СИ, да достигнете до мъдростта, до любовта, до силата вътре във вас и да промените живота си и света към по-добро.
Всичко, което ти се случва, е отражение на твоя вътрешен свят. Хората, които срещаш, отношението им към теб, историите, които се повтарят в живота ти, съответстват на твоите най-дълбоки убеждения, нагласи и очаквания. Когато започнеш да опознаваш себе си, да откриваш бариерите, които ти пречат, и започнеш да ги преодоляваш, ти ще усетиш как с всяка промяна в теб се променя и всичко около теб.
Защото светът е в ТЕБ!
Защото промяната, това си ТИ!
{ Read More }


понеделник, 15 септември 2014 г.

"Повярвай в себе си" - Луиз Хей Творчество



Никога няма да проявите вашия талант, ако продължавате да си казвате и си мислите,  че не ви бива за нищо. Ако вашето мото е " Аз не съм творческа личност" , истината ще е точно такава, поне докато не се откажете от това утвърждение.Във вас има творческа сила и ако и позволите да се прояви, сами ще се учудите на какво сте способни. Вие сте част от творческия поток на вселената.....

{ Read More }


неделя, 14 септември 2014 г.

Аз мога!



Много ми се иска да ви помогна да разберете, че в този свят има всичко за всеки.
Това, че някои са постигнали успех в различни области на живота е поредното доказателство, че всеки може да постигне успех в областта, която си избере! Едисън е успял, Донълт Тръмп е успял, Стив Джобс е успял, Чарли Чаплин е успял значи и вие можете да успеете. Повтаряйте си го всеки ден „Аз мога!“. Аз мога да си намеря работа! Аз мога да създам прекрасно семейство! Аз мога да започна собствен бизнес! Аз мога да напиша книга! Аз мога да се запиша в университета! Аз Мога да отида в Бразилия! Аз мога да постигна всичко в което вярвам!
Повтаряйте си всеки ден. Нека вярата ви в себе си да се превърне в религия за вас и в движеща сила. Защото „аз мога“ съпроводен с пускане на котва и стоене на едно място е безполезно. Вярата в „аз мога“ има истинска сила едва тогава, когато е съпроводена с волята и дързостта „да го направя“.
Когато използвате фразата “не мога” или подобна, Вие отказвате да видите всички възможни варианти, които съществуват. Защото в действителност няма нещо, което да не може да бъде направено. Всичко крие в себе си възможности и всеки може да превърне дадена възможност в реалност в определен момент! Огледайте се наоколо: всичко, което виждате, използвате или чувствате, някога е било просто една възможност, видяна от някой и превърната в реалност. Просто този, човек е повярвал, че е възможно да го направи!
Ако желаете наистина да успеете в живота, трябва да повярвате, че можете да направите абсолютно всичко! Повечето хора търпят провал след провал, заради негативни внушения, което нямат нищо общо с техните умения и таланти! Не си позволявайте да направите същата грешка.

Източник: http://seekerschool.org/
{ Read More }


петък, 12 септември 2014 г.

Мислите са истински сили


Никога не забравяйте, че този безценен дар -- животът, не трябва да се прахосва! Много от хората около нас живеят машинално, ден за ден, без да си спомнят за миналото и без да помислят за бъдещето. 
Именно това е главната причина за всички наши проблеми нещастия, тъй като човек без цели е лишен и от минало, и от бъдеще. В неговия черно-бял живот няма нито радост, нито успехи, а животът му е безсмислено хаотично движение, където всичко зависи от случайното стечение на обстоятелствата, от настроението на околните, от волята на началниците и дори от промените във времето. Такъв човек е скучен, безинтересен, вечно недоволен от всички и най-вече от самия себе си. Той няма приятели и любими занимания, няма мечти.

Той никога няма да постигне нещо, защото никога не се е и опитвал да промени нещо. Сигурни ли сте, че желаете и Вашият живот да бъде такъв? Какъв живот желаете?

Имате цели и мечти, но не знаете как да ги постигнете? Мечтаете за повече свободно време за семейство и приятели? Мечтаете за далечни екзотични пътешествия с любимите си хора? Мечтаете да "уволните" шефа си, да спрете да му "купувате" нови коли и къщи и да започнете свой собствен бизнес? "Венчани" ли сте за своята работа или сте достатъчно отворени да помислите за една нова възможност, която да ви позволи всичко това? 


Ако чакате идеален или подходящ момент да промените живота си, да постигнете своя мечта или цел, такъв може и никога да не дойде.
Най-подходящото време е СЕГА!


{ Read More }


четвъртък, 11 септември 2014 г.

"ПЧЕЛАТА" ОТ ОУРА ЛОВ - откъс...

-----
– Използвате ли петрол? – попита Оуз.
– Ооооо, това е отживелица! – отговори момчето.
Всичко, което замърсява природата, отдавна е забранено.
– Ти къде работиш, – попита Оуз.
– Вкъщи естествено!
– Как така?
– Ами включени сме в мрежа и работим с техника, която не изисква да се поддържа офис. Спестяват се пари и съответно излишни усилия. В постоянна видеовръзка сме и работим екипно. Плащат ми по сметка с точки.
– Ами данъците?
– Нямаме данъци! Няма правителства! Няма държави!
Валутата е точкова. Генерира се в карта, с която мога да разменям точки за продукти или услуги.
– Нямате ли банки?
– Не!
– Всеки си има собствена сметка в световната система.
– Има ли безработица?
– Не!
– Как така?
– Ами всеки иска да работи и му се дават точки.
– Домове за сираци имате ли?
– Не! Децата са най-важните. Това са души, които ние посрещаме с радост и ако нещо се случи с някой родител, оставяме малката душа да си избере от желаещите приемни родители.
– Болници имате ли?
– Не са ни нужни. Тук при нас няма болести. Всички сме здрави.
– Не може да бъде! – възкликна Оуз.
– Така е! В училище ни учат как да се храним правилно, как да поддържаме емоционална хигиена.
– Емоционална хигиена.
– Да! Ние сме отговорни да се чувстваме добре. Нямаме право да нараняваме хората около нас с лошото си настроение – отговори Аби.
– Когато си щастлив, болестите изчезват. Учат ни също как да се зареждаме от природата и слънцето, как да се лекуваме сами и да си помагаме – допълни Вон.
– Какво се изучава в училищата? Кои предмети освен основните?
– Много предмети и всички са забавни и интересни,
защото се учат в динамична среда и най-вече практически занятия. Изучаваме енергийно лечение, пранично земеделие, старинни занаяти, слънчеви и биотехнологии, екосистеми и тяхното съхранение, ясновидство, етика на взаимоотношенията и комуникации, законите на кармата и Вселената, имаме много спорт – почти всичко, което се сетиш, и естествено след основното училище всеки си избира тясноспециализиран профил.
Започваме да работим още докато учим, за да се включим в системата за разпределяне на енергията между хората, така проверяваме на практика знанията си.
– Нямате ли изпити, оценки?
– Не. Всеки е прав, дори когато прави грешки, защото така се учим. Оценките са самите резултати и ние никога не се сравняваме. Просто живеем, давайки каквото можем, а получаваме в замяна всичко, от което имаме нужда.
– Не може да бъде! – Оуз беше отворил широко очи и не вярваше на ушите си.
– А имате ли старчески домове? – намеси се Рая.
– Не! Душите сами избират кога да се оттеглят от земята и тогава канят близките си на сбогуване. След медитацията, която се извършва, душата отлита за ново прераждане.
– Не видях възрастни хора наоколо?
– Ами, ние запазваме телата си дълго време млади.
Аз съм на шейсет, а Аби – и той посочи момичето – на петдесет.
– Намигна й закачливо.
– Наистина ли? Не се шегувате, нали?
Без малко да помисли, че му се подиграват, но видя сериозните им лица, по които нямаше и следа от насмешка. Къде бяха попаднали? Невероятен свят!
– Имате ли деца?
– Да, пет и шестото е напът.
– Така ли? – Рая се развълнува. – На колко години са?
– Най-голямото момче е на двайсет и пет, а най-малкото на пет.
– И успявате да запазите такава блестяща форма, спокойствие и желание за живот?
– Ами спортуваме всеки ден, имаме прекрасен дневен график и се радваме на живота! Когато не губиш енергия в гняв и негативни емоции, имаш много повече сили да се справяш с ежедневието!
– Не ви ли е скучно, като си имате всичко и нямате грижи?
– Не! Просто се забавляваме! Има толкова много неща, които още не сме опитали.
– С какво се храните? – попита Рая.
– Вие хора, с цялото ми уважение, от кой свят сте?
– Ммм – за малко Рая да им каже, но в главата й
прозвуча гласът на техния водач:
„Не трябва да се намесваш във времето, само наблюдавай и не отговаряй!“
Рая замълча.
– Естествено че се храним предимно със слънчева храна, но от време на време ядем ядки и зърнени култури, пием сокове от плодове и зеленчуци, билкови чайове и мед –довърши отговора си Вон. Има прекрасни полета и много млади хора обичат да отглеждат вкусни плодове и зеленчуци.
– А какво правите в свободното си време?
– Пътуваме със самолета ни. Много ни е приятно да се срещаме с хора от цял свят. Имаме приятели почти във всяка точка на Земята. Обичаме да плуваме и имаме график. Лятото всяка втора седмица сме на океан или на море, в различни континенти. Всяка първа седмица имаме гости от други страни. Зимата сме на ски по същия график, но когато ни омръзне, отиваме отново на море на някое екзотично местенце.
– Имате собствен самолет? – поинтересува се Оуз.
– Как си позволявате този живот? Богати ли сте?
– Какво значи богати? Просто работим. Самолетът
е като колата и всяко семейство има. Той също се зарежда със соларни системи по време на полет.
Докато говореха, неусетно бяха стигнали до дома на Вон и Аби.
– Заповядайте у нас на чаша сок! – покани ги любезно Аби.
Оуз и Рая се съгласиха. Влязоха в просторна, но не голяма стъклена къща. Вътре, освен дивани и кръгла стъклена маса, нямаше нищо претрупано. Голям стенен гардероб, кухненски бокс с уреди за изцеждане на сок,
голям екран на стената, хладилник от странен материал и дървен шкаф, където бяха поставени стъклени чаши.
Нищо излишно. Колко просто може да живее човек!
– Извинявай, Аби, но може ли да видя спалнята ви?
– Разбира се, мила, заповядай! – покани я тя.
Стаята отново бе със стъклени стени. Имаше излаз към просторна тераса и вътрешна баня. В средата беше разположена огромна кръгла бяла спалня и отново голям стенен гардероб. Аби го отвори и Рая видя огромно огледало на стената и закачалки, на които висяха костюмите на Вон и роклите на Аби. Всички бяха в светла млечна тоналност и покриваха цветовете на
дъгата. След краткото им отсъствие двете се върнаха в стаята при Оуз и Вон, за да се включат в дискусията.
– Каква религия изповядвате? – попита Оуз.
– Бог не е религия! – засмя се Вон. - Тук вярваме в това, че Бог е любов. При нас няма насилие. Всеки има свободната воля и разум. Всички сме Божии чеда, всеки изучава всички имена на Бог и как ще го нарече, е
само въпрос на негов личен избор.
– Това означава ли, че като се жените, всички изпълняват един и същ ритуал?
– Ние не се женим или омъжваме. Имаме развити сетива и можем да усетим коя е подходящата душа за нас. Разпознаваме се без никакво съмнение и нямаме нужда от вричане и клетви за вярност. Когато две сърца се обичат истински, няма нужда от брачни окови, те винаги ще се обичат. Вон погледна с така любов Аби, че Рая направо им завидя. На свой ред погледна към Оуз и видя, че той също я гледа нежно.
– Не можеш да задържиш любовта насила. Тя е енергия – или я има, или я няма. Власт над нея има само сърцето – добави Аби.
– Няма ли разводи? Ако се окаже, че вече не обичаш човека до себе си?
– Ние не се нараняваме никога и затова любовта между една двойка не изчезва. Основното нещо, заради което живеем, е Любовта. И двамата сме отговорни и я захранваме.
– Как така?
– Ами прекарваме много време заедно. Спортуваме, разхождаме се и никога не си казваме лоша дума.
– Не се ли отегчавате от еднообразието?
– Не! При нас всеки ден е различен, защото имаме свободата да правим каквото си поискаме, стига то да е в рамките на разумното и да е съобразено с вселенските закони.
– Как сте постигнали този ред в живота си?
– разпитваше Рая ненаситно, типично в неин стил.
– Нищо сложно! Родихме се в прекрасен свят, в който всеки помага на другия и споделяме всичко като едно семейство. Грижим се един за друг. Всеки се опитва да измисли нещо според собствените си заложби, така че да подобри живота на останалите. Всичко сме получили от другите и се чувстваме задължени да направим и ние нещо за тях. Аби например шие невероятни дрехи от естествени материи, а аз се опитвам да опростя живота на другите, за да имат време за семейството си. Създавам нови екологични технологии.
– Къде са децата ви в момента?
– Големите работят и специализират, а малките са на училище. Днес имат обучение по телепатия, а следобед ще садят нов сорт дървета, които да пречистват по-голямо количество въздух, въпреки че замърсяването почти изчезна, като няма заводи, които да изхвърлят вредни газове. Сега възстановяваме и водите, като отглеждаме специални водорасли, които се хранят с токсични и петролни отпадъци. Напът сме да се справим и с този проблем. Не знам как са живели прабаба ми и прадядо ми. Горките, толкова кратък живот са имали!
Рая искаше да прегърне тези хора сякаш винаги ги бе познавала и обичала. За миг се зачуди дали това не бяха тя и Оуз? Заедно – някога в бъдещето...
– Време е да тръгваме – чуха гласа на водача им.

"Пчелата" - Оура Лов
{ Read More }


"Повярвай в себе си" - Луиз Хей Просперитет



Никога няма да постигнете материално благосъстояние, ако говорите и си мислите , че нямате пари.Този мисловен модел е абсолютно погрешен и със сигурност не води до богатство. Мисълта  за липсата на пари , води до още по - голяма липса, мисълта за бедност , води до още по - голяма бедност. До изобилие водят благодарствените мисли за това, което вече имаме. Отворете съзнанието си за новите идеи и ще бъдете богат.....


{ Read More }


сряда, 10 септември 2014 г.

Вярвай в себе си и мечтите си! - притча за калинката




Вярвай в себе си и в мечтите си!
(притча за калинката)
Нашият свят е прекрасен! Той е пълен с всевъзможни ярки цветове. И сред цялото това многообразие от багри, живяла на този свят една малка сива буболечка. Заради безличния й вид обаче никой не я забелязвал и тя много страдала от своята самота.

Малката буболечка страшно много се трудела. Тя сама можела да се справи с цели орди от онова голямо зло - вредните листни въшки. Тя се притичвала на помощ на всичко живо, но никой не ценял нейните усилия. Всички останали насекоми много се гордеели със своите ярки окраски и на нея не й обръщали никакво внимание. А вредният колорадски бръмбар през цялото време й се надсмивал.

Така живеела малката буболечица и се измъчвала:
- Как е възможно?! Та Бог е толкова мъдър и толкова щедър! Нима той няма малко цвят, за да даде и на мен? – оплаквала съдбата си тя.

И една сутрин буболечката се събудила от нежно докосване. Доброто слънце я галело със своите топли лъчи и ласкаво й заговорило:
- Мило дете, просто повярвай в себе си и в своите сили! Ти си необикновена буболечка и всичко при теб ще бъде наред!

Малката сива буболечица така се зарадвала, че някой я обича, че някой вярва в нея, че пристъпила към работата си с още по-голямо желание и ентусиазъм. Тя си помислила:
- Ако аз изчистя всички листенца от сивите листни въшки, те ще станат зелени и тогава на техния ярък фон дори моята незабележима бледо сива окраска ще бъде видна...

Тя толкова много се стараела, с всеки изминал ден работела все повече и повече. И така, лист след лист, клонче след клонче, малката буболечка изчистила всички дървета. Накрая тя се огледала, за да се полюбува на свършената работа. Пред нея се ширела красива, чиста градина. И всяко листенце по дърветата шептяло с признателност към нея:
- Благодарим ти, ти ни спаси! Ти ни подари нов живот, ти си най-добрата!...

Досега никога и никой не бил казвал подобни думи на малката сива буболечка. Тя била като поразена от чутото и ... се изчервила.

Тогава и всички останали насекоми обърнали внимание на ярката червена буболечка. А тя била толкова щастлива! Тя просто сияела и излъчвала такова щастие, доброта и радост, че всички я заобичали. Особено близък приятел станала тя на децата. И сега вече винаги, когато хората я вземат в ръка и искат от нея да полети в небето и да изпълни техните желания, тя с радост го прави. Защото много добре знае, че всеки в живота си може да получи всичко, за което мечтае, трябва само да повярва в себе си!
~ . ~ . ~

Автор - неизвестен
{ Read More }


вторник, 9 септември 2014 г.

9 самозаблуди, които ни пречат


Най-лошите лъжи са тези, които повтаряме пред себе си. Тези, с които живеем.
1. "Щастието е да получаваш това, което искаш". Има два начина, по които хората опитват да открият щастието. Първият е като се сдобиват с още и още от това, което мислят, че искат да имат. Вторият, като оценяват това, с което разполагат. Вторият път е правилният.
2. "Успехът изглежда по определен начин". Не сме на този свят, за да живеем според очакванията на всички. Не бива да чувстваме, че другите са наоколо, за да отговарят на нашите. Всеки трябва да си проправи собствен уникален маршрут, свързан с това да прекарваме живота си щастливо по свой собствен начин.
3. "Натовареният ден е продуктивен ден". "Работи по-умно, не по-здраво" е едно от най-честите клишета по отношение на личностното развитие. То е неоспоримо вярно. Заетите хора днес са много повече от истински продуктивните. Не бъдете от заетите. Чувството за ангажираност изглежда впечатляващо, поставя ни във вихъра на действието, но винаги ни внушава измамна ефективност.
4. "Да си смел означава да не те е страх". Единствените моменти, в които можете да бъдете смели, е когато ви е страх.
5. "Да си силен означава да не чувстваш болка". Болката е нужна за растежа и развитието. Всеки, който твърди, че може без нея, се самозаблуждава. Най-силните хора са тези, които чувстват болка, приемат я, учат се от нея и се борят с нея. Те превръщат раните си в мъдрост.
6. "Всички наоколо ме дърпат назад". Мнозина сред нас, които не искат откровено да поемат отговорност за собствената си съдба, казват това. Понякога предпочитаме да потънем във фантазията извън трудната реалност. И няма нищо лошо в това, стига да не се барикадираме в самозаблудата, че всички други са ни виновни. Истината е, че ако не работим по нещо смислено, единственият човек, който ни спира да го правим, сме самите ние.
7. "Автоматично сме упълномощени от други хора да правим определени неща". Някои хора лъжливо се чувстват носители на правото да упълномощават, заради социалната си роля. Въпреки позицията, която сте си избрали спрямо тях, като приятел, колега, партньор, нищо не е абсолютно заложено. Ще спрете да получавате нареждания автоматично, ако открито комуникирате, преговаряте, работите.
8. "Ще се почувствам комфортно, когато правилното време настъпи". Толкова много от нас се оплакват от скучната повтаряемост на ежедневието. Същевременно не предприемат нищо сериозно, за да я коригират. Искаме да променим нещо, но никога не мислим, че времето е подходящо. Защо? Защото всеки източник на отегчение ни снабдява със солидно основание да не излезем от комфортната си зона.
9. "Късно е вече". Нищо не е твърде късно, ако сърцето ни не е спряло. Бъдещето може да настъпи незабавно. Хванете се здраво за него и продължете да се движите напред.
Вие сте на ход!
От marcandangel.com

{ Read More }


понеделник, 8 септември 2014 г.

"Богат татко беден татко" - скритата тайна.



Книгата написана от Робърт Кийосаки и Шарън Лектър е променила живота на много хора, както в България така и в чужбина. 

Идеята на книгата е проста и ясна. Гради бизнес, с който да правиш пари и намали разходите си. Това е супер и проблема е само един...

Проблема е, че книгата "Богат татко, беден татко" е толкова увлекателна, че е възможно да позволим на лесното и интересно послание да ни убегне и да не се възползваме от него.


{ Read More }


неделя, 7 септември 2014 г.

Еманципирана магия


Има неща, които не могат да бъдат докоснати и неща, които не могат да бъдат разбрани. Има неща, които не могат да бъдат видяни и неща, които не можеш да опишеш с думи. Неща, които можеш единствено да почувстваш с всяко късче от сърцето си. Щастието е в теб и чака да го пуснеш. Погледни нещата под друг ъгъл. Вгледай се в малките неща. Почувствай ги. Следвай ги. Изживявай ги! Ти живееш и обичаш живота. Какво по-голямо щастие от това?

Ето пет неща, които ще ви помогнат да създадете своя собствена приказка и да заживеете в нея. Тези простички съвети ме научиха как да върна магията в своя свят – вярвам, че ще помогнат и на вас.

1. Престанете да обръщате прекалено внимание на световните проблеми – да, всеки един човек иска да е информиран, но ако непрекъснато следим, обсъждаме и мислим за лошите неща, които се случват по света, няма да ни остане време да говорим за нещата, които ни вдъхновяват. Говорим за проблемите си много повече отколкото за това, което ни носи радост и в крайна сметка понякога сами си създаваме проблеми, само за да сме заети с нещо. Фокусирайте се върху нещата, които ви карат да се чувствате добре и те ще се увеличават с всеки изминал ден. Концентрирайте се над проблемите си и познайте какво ще стане – ще се увеличават с всеки изминал ден.
„Вселената е перфектна – перфектно е дори вашето желание да я направите по-добра“ – Уейн Дайър

2. Позволете на душата си да ви води – именно тя може да накара магията да заработи за вас. Ако дълбоко в себе си откриете кои сте ще можете да позволите на душата си да сбъдне всичките ви желания, защото именно душата е „частицата Бог“, която се крие във всеки един от нас. Това в началото може да е трудно, тъй като интуицията и душата шепнат а разумът крещи. Ако обаче се упражнявате (започнете да го правите „на сляпо“) ще доловите тихия вътрешен глас.
Отстъпете встрани от тълпата – посветете се на това да останете верни на себе си във всеки един момент. Не позволявайте на тези около вас да ви отклонят от новия път, който сте избрали да следвате. Във всеки един момент си задавайте въпроса кога следвате – себе си или някой друг? Научете се да мислите самостоятелно, да генерирате нови идеи и да създавате свои правила. Помнете, че ако следвате тълпата няма да стигнете по-далеч от нея. Ако искате животът ви да е по-различен от този на повечето хора, трябва да сте готови да направите неща, които повечето хора нямат смелостта да направят.

3. Започнете да използвате въображението си – то е чудесен дар. Можете да създавате нови светове просто като използвате силата на въображението си. Могъществото му е изумително. Често виждаме спортисти, които постигат невероятното – много от тях казват, че са използвали визуализации и въображение, за да успеят. Т.е. са си представяли непрекъснато как това, което искат, е вече реалност. Опитайте и вие – изпитайте още в този момент безгрижността и вълнението от това да живеете живота на мечтите си.

4. Мислете за бъдещето като че ли е вече настояще – ако искате да промените реалността си трябва да имате вяра в себе си. Трябва да се слеете с желания от вас живот и да започнете да проявявате в настоящето, качествата, които искате да притежавате. Представете си идеала, който искате да постигнете, и започнете да живеете така, сякаш това вече е свършен факт. Ако правите това с постоянство и в течение на времето ви стане навик, смятайте, че е абсолютно сигурно, че ще постигнете желаното.
Чувствайте се така сякаш желанието ви е постигнато – колкото повече време прекарвате в това да чувствате радостта от постигнатото, толкова по-бързо ще създадете нещата, които желаете. Но нека процесът ви носи удоволствие – ако се напрягате и превърнете това упражнение в задължителна рутина, процесът ще се забави и спре.

5. Не мислете за това КАК точно ще привлечете в живота си това, което желаете – след като сте открили истинската си същност и сте слели в едно ума и сърцето си и тялото с душата си, светът започва сам да се грижи за вас. Подходящите хора започват да се появяват в живота ви сякаш отникъде, попадате на правилните книги, обстоятелствата се нареждат идеално… и ако преди непрекъснато сте се чудили КАК да постигнете едно или друго, сега все повече започвате да се фокусирате над въпроси като КАКВО И ЗАЩО, вместо КАК. Животът може да е лесен – единствено страховете и привързаността ни към миналото го правят труден. Не се тревожете за това КАК да постигнете мечтания живот. Мислете за това КАКВО точно искате и ЗАЩО го искате. Ако успеете да фокусирате намерението си достатъчно постепенно ще започнете да се приближавате към живота на мечтите си. Оставете Вселената да се погрижи точно КАК да се случи всичко.
Често хората се стремят да постигнат голямо богатство или политическа власт – те смятат, че това ще им донесе сигурност. Тези, които постигнат тези неща, нерядко откриват, че не са истински щастливи, тъй като по пътя са загубили познанието за истинската си същност - ако човек започне да вярва в нещо друго освен себе си, той е обречен никога да не открие истинската радост от живота.

Ако не харесвате живота си в момента, ако желаете да промените света си и да постигнете дори най-смелите си мечти, започнете да практикувате петте неща. Разбира се трябва да сте търпеливи и постоянни и да не се отказвате, ако по пътя ви се появят трудности. Сила може да ви даде знанието, че вървите към прекрасния си нов живот, които ви очаква.

ИСКУСТВОТО ДА ЖИВЕЕШ В ХАРМОНИЯ
СЪС СЕБЕ СИ И СВЕТА ОКОЛО ТЕБ Е СЪШНОСТТА НА ЖИВОТА!
Решението е само ваше!!!
НИЕ МОЖЕМ ДА ПОМОГНЕМ ДА ГО ОСЪЩЕСТВИТЕ


Източник: purposefairy.com

{ Read More }


" Повярвай в себе си" - Луиз Хей Прошка



Никога няма да се отървете от горчивината в живота си, ако не се научите да прощавате. Как да бъдете щастливи , ако вътрешно продължавате да се гневите и недоволствате. Негативните мисли не могат да ви донесат щастие. Няма значение дали вашият гняв е основателен, или какво са направили ТЕ. Спрете да гледате към миналото, ако искате да сте свободни...


{ Read More }


събота, 6 септември 2014 г.

Повярвай в себе си - Луиз Хей Здраве




Ако искате да се радвате на отлично здраве е добре да знаете какво никога не бива да правите.
Недоволството и гнева, казват на физическото ви тяло, че не го харесват..........


{ Read More }


петък, 5 септември 2014 г.

"Повярвай в себе си" - Луиз Хей Прошка и Самоуважение



Никога няма да се радвате на добро самочувствие, ако мислите за себе си негативно!
Самочувствието поражда самоуважение! Двете взаимно се допълват.....


{ Read More }


„Повярвай в себе си" - Луиз Хей Въведение


От авторката на "Излекувай живота си"
Вдъхновяваща и проникновена, новата книга на Луиз Хей е побрала мъдростта и опита на една от най-ярките представителки на движението за себепознание и самопомощ. Нейните послания за обич, вяра и кураж ще помогнат на всяка жена да преобрази живота си и да осъществи пълноценно духовния си потенциал.
Всяка глава разглежда важни теми от света на съвременната жена като взаимоотношенията с противоположния пол, майчинството, женското здраве и сексуалност, финансовата сигурност, различните житейски етапи. Авторката разкрива силата на позитивното мислене, което е ключът към постигането на богатството и пълнотата на Живота. Многобройните положителни мисли за всекидневна медитация и самоусъвършенстване помагат за развиване на умението да се грижим за своята душевна хармония и благополучие.
"Вярвай в себе си! Уверените жени могат всичко" бележи дългоочакваното завръщане на Луиз Хей сред българските читатели. Книгата съдържа есенцията на житейската философия и духовните уроци на авторката, но този път, отправени специално като жест на обич и грижа към всяка жена.







{ Read More }


Най - старата тайна на света


Най-странната тайна  e магически аудио запис на Ърл Найтингейл, известен като основоположник на личностното развитие. записът е направен през далечната 1956. по онова време Ърл Найтингейл е известен радио водещ и собственик на застрахователна компания, който прекарвал часове в мотивиране на екипа си. така възникнала и идеята да запише няколко вдъхновяващи думи към агентите, работещи в компанията му. по-късно записът бива озаглавен <Най-странната тайна> и разпространен в милиони копия. и до днес мощта на казаното не е намаляла, всеки ден хора се вдъхновяват към по-добро благодарение на прозрението на Ърл Найтингейл. 
Преди няколко години, покойният нобелов лауреат доктор
 Алберт Швайцер бил попитан: "Докторе, какво не е наред с хората днес?"
Той замълчал за момент, след което казал:"Хората просто не мислят! Затова искам да поговоря с вас сега. Живеем в златна епоха, време за което хората са чакали, мечтали и работили в продължение на хиляди години. Но след като е тук, го приемаме наготово. Ние сме особено щастливи след като живеем в най-богатата епоха съществувала някога в историята. Във време на изобилни възможности за всеки. Но знаете ли какво се случва? Нека вземем сто човека на 25 годишна възраст.....









А това е цялата версия.





Искам да ви разкажа за най-странната тайна на света. Преди няколко години, покойният нобелов лауреат доктор Алберт Швайцер бил попитан: Докторе, какво не е наред с хората днес? Той замълчал за момент, след което казал: Хората просто не мислят! Затова искам да поговоря с вас сега. Живеем в златна епоха, време за което хората са чакали, мечтали и работили в продължение на хиляди години. Но след като е тук го приемаме наготово. Ние сме особено щастливи, тъй като живеем в най-богатата епоха съществувала някога в историята. Във време на изобилни възможности за всеки. Но знаете ли какво се случва? Нека вземем 100 човека на 25 годишна възраст..... Има те ли някаква идея какво ще се случи с тези хора, докато станат на 65 години? Всички те, когато са били на 25 си мислели, че ще успеят в живота. Ако попитате всеки дали е искал да бъде успешен, ще ви каже Да и ще забележите, че е бил нетърпелив към живота и е имал онзи ярък пламък в очите и дръзко поведение. Животът му се е струвал едно интересно приключение. Но до момента, в който тези 100 човека станат на 65, 1 ще бъде богат, 4 ще са финансово независими, 41 все още ще работят, и 54 ще бъдат разорени. Помислете за момент, от 100 само 5 стават велики. Защо толкова много се провалят? Какво се случило с пламъка в очите им, когато са били на 25? Какво е станало с мечтите, надеждите и плановете, и защо има такова отчаяние между това, което тези хора са искали да постигнат и това, което всъщност са постигнали.. Когато говорим за 5% постигнат успех, трябва да дефинираме успеха. Ето най-добрата дефиниция, открита досега: Успехът е прогресивна реализация на достоен идеал. Ако човек се стреми към предварително определена цел и знае къде отива, този човек е успял. Ако не прави това, той е провал. Успехът е прогресивната реализация на достоен идеал. Роло Мей, известният психиатър, е написал една чудесна книга наречена Стремежът на човека към себе си и в нея казва: Противоположното на куража в нашето общество не е страха, а конформизма. И това е проблемът днес, конформизмът. Хора, които действат като всички останали, без да знаят защо или къде отиват. Сега си помислете за момент. В България има над 2 милиона хора на над 65 годишна възраст и повечето от тях са разорени. Те разчитат на някой друг за нещата от първа необходимост. Учим се да четем, когато сме на 7. Учим се да изкарваме прехраната, докато сме на 25. И често тогава не само се издържаме, но се грижим и за семейство и все пак, докато станем на 65 не сме се научили как да бъдем финансово независими в най-богатата земя. Защо? Защото сме конформисти! Проблемът е, че повечето от нас действат като неправилната група, онези 95%, които не успяват. Защо тези хора се подчиняват? В действителност не знаят. Те вярват, че живота им се оформя от обстоятелства, от неща, които се случват, от външни сили. Те са направлявани отвън. Веднъж беше проведено едно изследване, което включваше широка маса от работещи хора. Те били попитани: Защо работите?, Защо ставате сутрин от леглото? 19 от всеки 20 нямали понятие. Ако ги притиснете ще ви кажат: Всеки отива на работа сутрин. И това е причината, те да го правят, защото всеки друг го прави. Нека се върнем сега на дефиницията ни за успех. Кой успява? Единственият човек, който успява е този, който прогресивно осъществява достоен идеал. Човекът, който заявява: Ще постигна това! И започва да работи за осъщестяването на този идеал. Ще ви кажа кои са успелите хора. Успешна е учителката, която преподава в училище, защото това иска да прави. Успешен е мъжът, който управлява газстанция, защото това е била мечтата му и защото това желае да прави. Успешни са предприемачите, които развиват собствена компания, защото са мечтали за това, и това са искали да постигнат. Успешен е успешният консултант, който иска да е номер 1 и да развива себе си и организацията си, и прави стъпка към тази цел. Успешен е всеки, който преследва целенасочено предварително обмислена цел, но само 1 от всеки 20 го прави. Ето защо днес няма кой знае каква конкуренция, освен ако не я направим сами. Вместо да се съревноваваме, просто трябва да създаваме. В продължение на 20 години търся ключа, който ще определи, какво би се случило с човека. Исках да знам дали има ключ към узнаването на бъдещето, който да го превърне в обещание. Има ли начин да се гарантира бъдещия успех на човек, ако той знае как да го използва. Има такъв ключ. Питали ли сте се някога: Защо толкова много хора работят усилено и честно, и никога не постигат нищо определено? И защо други изглеждат така сякаш нищо не правят и имат всичко. Сякаш притежават магически допир. Чували сте да казват за някого: Всичко, което докосва се превръща в злато. Забелязали ли сте как този, който има успех, продължава да бъде все по-успешен и от друга страна онзи, който е провал, продължава да се проваля? Разликата е в целите. Някой от нас имат цели, други нямат. Хората с цели успяват, защото знаят накъде са тръгнали. Толкова е просто. Представете си един кораб, който напуска пристанището. Представете си го с цялостното планиране на треакторията на пътуването. Капитанът и екипажът знаят с прецизност къде отива кораба и колко време ще му отнеме да стигне там. Тук има дефинирана цел. И 9,999 от 10,000 случая корабът ще акостира там, където е трябвало. Сега нека да вземем предвид друг кораб, точно същия като първият, но без екипаж и капитан на него. Нека не му даваме цел, нито предназначено пристанище. Просто стартираме двигателите и го пускаме. Мисля, че ще се съгласите с мен, че ако успее да излезе от пристанището, ще потъне или ще отиде на безлюден остров, изоставен. Не може да стигне доникъде, защото няма цел и напътствие. Същото е и с човешкия ум. Да вземем например консултантът. Няма никой друг на света, чието бъдеще да е по-светло от това на консултанта. Продаването е най-скъпо платената професия на света, ако сте добри и знаете накъде отивате. Всяка компания има нужда от топ консултанти и ги награждава богато. Граница им е небето, но колко такива ще намерите. Икономиката днес може да се сравни с конвой по военно време. Цялата й структура е забавена, за да поддържа най-слабото място, точно както конвоя използва скоростта, която да позволи на най-бавният кораб да остане в групата. Ето защо е толкова лесно да си изкараме прехраната днес. Не се изисква определен ум или талант, за да се издържа семейство. Имаме една основа, така наречената сигурност, ако човек търси това. Но всички ние трябва да решим колко над тази плоскост да се целим. Нека сега се върнем към най-странната тайна на света. Историята, която исках да ви разкажа днес. Защо хората с цели успяват в живота и хората без тях се провалят. Нека ви кажа нещо, което ако наистина разберете, ще промени живота ви веднага. Изведнъж ще откриете, че привличате късмета. Нещата, които искате просто ще идват към вас, и от този момент няма да имате проблемите и тревогите, измъчващата бучка на безпокойство, които може би сте изпитвали. Съмнението и страхът ще останат в миналото. Ето ключът към успеха, както и към провала: Ние се превръщаме в това, което мислим. Нека да го кажа отново: Ние се превръщаме в това, което мислим. В миналото велики учители и мъдреци, философи и предсказатели са спорели относно различни неща. Но само по този въпрос са били съвършенно и единодушно съгласни: Ние се превръщаме в това, което мислим. Чуйте какво е казал великият император Марк Аврелий: Животът на човека е това, което той сам мисли за него. Бенджамин Дизраели е заключил: Всичко идва, ако човек само почака. След дълги медитации съм дошъл до заключението, че човешкото същество с предварителна цел трябва да я осъществи и нищо не може да устои на волята, която оправдава справедливото съществуване на нейното осъществяване. Ралф Уолдо Емерсън е написал следното: Човекът е това, за което мисли през целия ден. Уилям Джеймс е казал: Най-голямото откритие на моето поколение е идеята, че човек може да променя живота си като промени умствената си нагласа. И също, нуждаем се само от хладнокръвно действие сякаш въпросното нещо е истинско и то ще стане непогрешимо истинско. Установявайки връзка с живота ни, ще стане толкова вплетено в навиците и емоциите ни, че интересите ни за него ще се превърнат в онези характеризиращи вярата, казал е и следното: Ако се интересувате достатъчно от определен резултат със сигурност ще го постигнете. Ако искате да бъдете богати, ще забогатеете. Ако искате да сте учени, ще станете. Ако искате да бъдете добри, ще бъдете. И продължава: Само трябва наистина да искате тези неща и единствено тях, а не в същото време да желаете 100 други неосъществими неща също толкова силно. В Библията четем Евангилието на Марк: Ако може да повярва всички неща, в които вярва, са възможни за него. Старият ми приятел доктор Норман Винсънт Пийл го е казал по следния начин: Това е един от най-страхотните закони на Вселената. Пламенно искам да го бях открил като млад, но ме осени доста по-късно в живота и смятам, че е най-страхотното откритие. Дори моето най-страхотно откритие извън отношението ми с Бог. Този закон накратко гласи: Ако мислите негативно, ще имате негативни резултати. Ако мислиш по позитивен начин, ще получавате положителни резултати. Този прост факт продължава и е в основата на невероятен закон за собствените качества и успеха. В четири думи: Вярвай и ще успееш. Уилям Шекспир го е казал по следния начин: Съмненията ни са предатели и ни карат да губим доброто, което често можем да спечелим, като не се страхуваме да опитаме. Джордж Бърнард Шоу е написал: Хората винаги винят обстоятелствата, за това което са. Аз не вярвам в обстоятелствата. хората, които идват на този свят са тези, които се изправят и търсят обстоятелствата, които искат и ако не ги намират, сами ги създават. Доста е ясно, нали? И всеки човек открил това за кратко е помислил, че е първият, който стига до тази истина. Ние се превръщаме в това, което мислим. Очевидно е, че човекът, който мисли за стабилна и достойна цел, ще я постигне, защото ние се превръщаме в това, което мислим. И обратно, човекът, който няма цел, не знае къде отива и чийте емоции са такива на объркване, притеснение, страх или безпокойство, се превръща в това, което мисли. Животът му придобива безпокойство, страх и притеснение. И ако мисли за нищо, се превръща в нищо. Как работи този принцип? Защо се превръщаме в това, което мислим? Ще ви кажа как работи. За да направя това, искам да ви опиша една ситуация, която е паралел на човешкия ум. Човешкият ум прилича на парче земя. Представете си, че един фермер има парче земя и тя е добра и плодородна. Земята дава на фермера избор да посее каквото пожелае в нея. Земята не се интересува от това, какво е посято. Това зависи изцяло от фермера, помнете че сравняваме човешкия ум със земята на фермера, защото ума, както и земята, не се интересува какво посявате в него. Нека да предположим, че фермерът има две семена в ръката си. Едното е пшеница, а другото е беладона, смъртоносна отрова. Той изкопава две малки дупки и засажда и двете семена. И пшеницата, и отровата. Покрива дупките, полива ги и се грижи за земята. Какво ще стане? Земята неизменно ще даде това, което е засято в нея, както е написано в Библията: Каквото посееш, това ще пожънеш. Помнете, че земята не се интересува, ще произведе отровата, в същото изобилие, както пшеницата. Така че се появяват и двете растения. Едното пшеница, а другото отрова. Човешкият ум е много по-изобилен и невероятен от земята, но действа по същия начин. Не се интересува какво засаждаме, успех или провал. Стабилна, достойна цел или объркване, неразбирателство, страх, безпокойство и т.н. Но това, което засадим, трябва да се върне при нас. Човешкият ум е последният голям не-изследван континент на планетата, той притежава богатства надвишаващи мечтите, ще ни върне всичко, което посеем. Бихте попитали: Ако това е истина, защо хората не използват ума си повече. Мисля, че са измислили отговор на този въпрос. Проблемът е, че умовете ни идват като част от стандартното оборудване по рождение безплатно, а нещата, които са ни дадени безплатно, ние не ценим достатъчно. Нещата, за които даваме пари, ценим високо. Парадоксът е, че точно обратното е истина. Всичко, което е стойностно в живота ни, идва безплатно. Умовете ни, душите ни, телата ни, надеждите ни, мечтите ни, амбициите ни, интелигентността ни, любовта ни към семейството и децата, и приятелите, и родината. Всички тези безценни притежания са безплатни. Но нещата, които ни струват пари са всъщност евтини и могат да бъдат заменени по всяко време. Един добър човек може да е напълно разорен и да забогатее отново, може да го направи няколко пъти. Дори ако домът ни изгори, можем да го построим отново. Но нещата, които сме получили в замяна на нищо, не можем да заменим. Човешкият ум не е използван, защото го приемаме наготово. Може да свърши всяка задача, която му поставим, но като цяло го използваме за малки неща, а не за големите важни въпроси. Така че решете сега: Какво искате? Посейте целта в ума си, това е най-важното решение, което някога ще направите в живота си. Какво искате да бъдете виден консултант, да блеснете в работата си, да постигнете определени позиции в компанията или общността си, да бъдете богат. Това, което трябва да направите е да посеете това семе в ума си, да се грижите за него, да работите усилено към вашата цел и тя ще стане реалност. Не просто ще стане, а няма начин да не стане. Виждате ли, това е законът, като законите на сър Айзък Нютон за гравитацията. Ако се качите на върха на една сграда и скочите, ще полетите надолу никога нагоре, същото е и с останалите закони на природата. Винаги работят, неумолими са. Помислете за целта си по-спокоен и позитивен начин. Представете си как постигате тази цел. Нашата епоха е наречена фернобитолна, време на язви, нервни сривове и успокоителни, когато медицинските изследвания са ни издигнали на нова платформа на добро здраве и дълголетие. Прекалено много от нас се тревожат и скъсяват живота си, опитвайки се да се справят с нещата по свои малки лични методи без да научим няколко велики закона, които ще се погрижат за всичко вместо нас. Ние довеждаме тези неща при себе си чрез постоянство в начина ни на мислене. Всеки един от нас е сума равна на мислите ни. Ние сме на мястото, на което се намираме понеже то е точно там, където искаме или чувстваме, че заслужаваме да бъдем, независимо дали го признаваме или не. Всеки от нас трябва да се прехранва с плодовете на нашите мисли в бъдеще, защото това което мислите днес и утре, следващия месец и година ще моделира живота ви и предоопредели бъдещето ви. Вие сте ръководени от ума си. Спомням си веднъж минавах през Източна Аризона забелязах един от онези гигантски багери да бучи с 35 мили в час по пътя с нещо, което приличаше на 30 тона боклук върху него. Невероятно огромна машина и на върха й стоеше малък човечец с ръце на кормилото управлявайки я. Докато си карах по пътя, бях зашеметен от подобието на тази машина с човешкия мозък. Просто си представете, че контролирате такъв голям източник на енергия, ще си позволите ли да скръстите ръце, докато машината отива в канавката или ще държите с двете си ръце здраво волана и ще управлявате силата й към специфична, заслужаваща си цел. Зависи от вас. Вие седите на мястото на шофьора. Вижте закона, който ни дава успеха, е нож с две остриета. Трябва да контролираме мислите си. Същото правило, което може да отведе хората до успех, богатство, щастие и всичко, за което са мечтали за тях самите и семейството им. Същото това правило може да ги отведе в канавката. Всичко се състои в това как се използва, за добро или за лошо. Това е най-странната тайна на света. Защо казвам, че е странна и защо я наричам тайна? Всъщност изобщо не е тайна. Най-напред е оповестена от някой от първите мъдреци и се повтаря отново и отново в Библията. Но много малко хора са я научили или разбрали. Ето защо е странна и по еднакво странен начин фактически остава тайна. Вярвам, че ако излезете на главната улица във вашия град и питате всеки човек каква е тайната му на успеха, най-вероятно цял месец няма да срещнете такъв, който да ви отговори. Тази информация е невероятно ценна за нас, ако наистина я осмислим и приложим. Безценна е не само за живота ни, но и за живота на хората около нас, семействата ни, служителите ни, колегите, приятелите ни. Животът трябва да бъде едно вълнуващо приключение. Никога не трябва да е скука. Човек трябва да се раздава изцяло, да бъде жив, трябва да сте доволни, когато се събуждате сутрин. Трябва да работите нещо, което ви харесва, защото го правите добре. Веднъж чух реч на Гроуф Патерсън, великият покоен редактор на Толедо Дейли Блейт, като привършваше речта си той каза нещо, което никога не съм забравял: Годините ми във вестникарския бизнес са ме убедили в няколко неща. Сред тях е, че хората по принцип са добри и идваме от едно място, за да отидем на друго, така че трябва да направим времето си тук на Земята едно вълшебно приключение. Архитектът на Вселената не е изградил стълба водеща никъде. Най-добрият учител, дърводелецът от равнините на Галилей, ни дава тайната отново и отново. Ако повярваш в нещо, то ще ти се случи. Обясних ви най-странната тайна на света, както и как работи. Сега нека ви обясня как да докажете огромните възможни ползи в собствения си живот, като приложите тайната в практически тест. Необходимо е да направите един тест за 30 дни. Няма да е лесно, но ако положите усилие и изцяло ще промени живота ви за по-добро. През 17 век сър Айзък Нютон, английският математик и натур философ, ни е дал естествените закони на физиката, които са еднакво приложими за хората, както и за движенията на телата във Вселената. И един от тези закони гласи: За всяко действие съществува равно противодействие. Казано по-прост начин, както се отнася за вас и мен означава, че не можем да постигнем нищо вместо да платим цената. Резултатите от 30 дневния експеримент ще бъдат в права пропорционалност на усилията, които сте вложили. За да бъдете лекар трябва да платите цената с дълги години образование. За да бъдете успешни в продажбите и помнете, че всеки от нас успява в живота, дотолкова доколкото има способност да продава, да продава на семейството идеите си, да продава предимствата на добрия и честен живот на децата си и разбира се самата професия на продаване. Но за да успеем да продадем начина си на добър живот трябва да сме готови да платим цената. Каква е цената? Всъщност е няколко неща: 1. Цената е емоционално и интелектуално да разберем, че буквало се превърщаме в това, което мислим и че трябва да контролираме мислите си, ако желаем да имаме контрол върху живота си. Напълно да разбираме, че колкото посеем, толкова ще пожънем. 2. Да премахнем оковите на съзнанието си и да му позволим да се извиси до степента на божествено предназначение. Осъзнайте, че границите ви са наложени от вас самите и възможностите днес са огромни отвъд вярата. Трябва да се извисите над тесногръдата сприхавост и предразсъдъци. 3. Да използвате целия си кураж, да се накарате да мислите позитивно за проблема си. Да определите ясна и категорична цел за себе си и да позволите на невероятния си ум да мисли да мисли за тази цел от всички възможни ъгли. Да оставите въображението си да действа свободно над много вероятни решения. Да откажете да повярвате, че има достатъчно силни възможности, които да предотвратят постигането на целта. Да действате веднага и решително, когато курса ви е ясен и постоянно да сте наясно с факта, че в този момент стоите насред собствения си акър от диаманти, както го е нарекал Ръсел Колуен. 4. Пестете най-малко по 10% от всичко, което изкарвате. Също помнете, че каквато и да е сегашната ви работа, има страхотни възможности, ако сте склонни да платите цената. Нека припомним важните точки на цената, която всеки от нас трябва да плати, за да има невероятен живот. Той, разбира се, си струва всяка цена. 1. Мисъл. Ще се превърнеш в това, което мислиш. 2. Въображение. Помни думата въображение и позволи на съзнанието ти да се извиси. 3. Кураж. Концентрирай се върху целата си всеки ден. 4. Спестяване. 10% от това, което печелиш. 5. Действие. Идеите са безполезни, ако не действаме според тях. Сега ще очертая 30 дневния тест, които искам да направите като имате предвид, че няма какво да загубите, ако направите теста, но може да спечелите всичко. Две неща могат да бъдат казани за всеки човек. 1. Всеки от нас иска нещо. 2. Всеки от нас се страхува от нещо. През следващите 30 дни следвайте тези стъпки, докато постигнете целта си. Искам да напишете на 1 лист какво желаете най-много. Може да искате да удовоите печалбите си или да направите определена сума пари. Може да искате красив дом, успех в работата, определена житейска позиция, хармония в семейството. Всеки от нас желае нещо. Напишете на един лист точно какво желаете. Опишете само една цел и ясно я дефинирайте. Не е нужно да го показвате на когото и да е било, даже е най-добре да не го показвате на никого. Носете картончето с вас, така че да можете да го гледате по няколко пъти на ден. Мислите за целите си по весел, отпускащ и позитивен начин всяка сутрин, когато станете и веднага ще имате към какво да се стремите, причина да ставате от леглото сутрин, смисъл на живота ви. Поглеждайте картончето всеки ден и преди да си легнете. Докато го гледате помнете, че ще стане това, за което мислите. И тъй като мислите за целта си, ще осъзнаете колко скоро ще я постигнете. Всъщност тя е ваша в момента, в който я напишете и започнете да мислите за нея. Вижте изобилието около вас, което наблюдавате всеки ден на път за работа. Имате право на това изобилие колкото всяко друго същество. То е ваше, ако го поискате. Сега стигаме до трудната част. Трудна, защото обяснява създаването на чисто нов навик. Новите навици не се формират лесно, но веднъж изградени ще ви преследват до края на живота ви. Спрете да мислите от какво ви е страх. Всеки път щом неприятна или негативна мисъл ви дойде на ум, заменете я с мисловната картина на позитивна и заслужаваща си цел. Ще има моменти, когато ще искате да се откажете. По-лесно е за човек да мисли негативно, отколкото позитивно, за това само 5% успяват. Започнете да мислите за себе си като част от тази група. За 30 дни трябва да поемете контрол над съзнанието си. То ще мисли само за това, което му позволите. През всички 30 дни от този тест правете повече, отколкото трябва. Като допълнение на веселата, позитивна перспектива давайте повече от себе си, отколкото досега. Правете това, знаейки че това, което получавате в живота ще бъде в права пропорционалност на това, което сте дали. От момента, в който си поставите цел и я задействате, вие вече сте се превърнали в успешна личност, вече се намирате в рядката и успешна категория хора, които знаят накъде са тръгнали. От всеки 100 човека вие принадлежите на първите 5. Не се безпокойте прекалено много как ще постигнете целта си. Оставете това изцяло на сила по-висша от вас. Отговорите ще дойдат по своя воля в правилното време. Това, което трябва да знаете, е къде отивате. Запомнете тези думи от притчата на планината и ги помнете добре. Дръжте ги близо до себе си по време на месечния тест. Питай и ще ти бъде дадено. Търси и ще намериш. Почукай и ще ти отворят. Защото всеки, който пита, получава и който търси, намира, и който чука, му отварят. Толкова е невероятно и просто. Ако сте консулстант, раздайте се както никога до преди, но не с трескав маниер, а със спокойна и весела сигурност, че добре отделеното време ще ви донесе изобилието, което искате и заслужавате. Независимо от работата си, вършете е както никога по време на 30 дни и ако сте се фокусирали върху целта си всеки ден, ще се възхитите и учудите на новия живот, който ще сте намерили. Доротея Бранде, изтъкната писателка и редакторка, открила това за себе си и го описва в книгата Събуди се и живей. Цялата й философия е сведена до думите: Действай така сякаш е невъзможно да се провалиш. Тя е направила собствен тест с искреност и вяра, и целия й живот бил променен от изумителен успех. Сега вие направете своя тест за 30 пълни дни. Не започвайте, докато не сте твърдо решение да издържите до край. Проявете упорство и демонстрирайте вяра. Упоритостта е просто друга дума на вяра. Ако нямате вяра, никога не бихте устояли. Ако се провалите през първите 30 дни, като с това имам предвид да бъдете затрупани от негативни мисли, трябва да започнете наново в продължение на още 30 дни. Постепенно новия ви навик ще се формира, докато видите себе си като член на онова прекрасно малцинство, за което почти нищо не е невъзможно. И не забравяйте картончето си. На едната му страна напишете целта си, каквато и да е тя, на другата страна запишете думите от притчата: Питай и ще ти бъде дадено. Търси и ще намериш. Почукай и ще ти бъде отворено. Защото всеки, който пита, получава. Нищо велико не е постигнато без вдъхновение. Направете така че през първите 30 дни вашия собствен импулс да е на върха. Преди всичко не се тревожете. Тревогата носи страх, а страхът осакатява и паралелизира. Единственото нещо, което може да ви накара да се тревожите по време на теста, е че се опитвате да постигнете всичко сами. Знайте че това, което трябва да сторите е да държите целта пред вас, всичко останало ще се реши от само себе си. Помнете също да бъдете спокойни и ведри. Не позволявайте на дребни неща да ви ядосат и да ви отклонят от пътя. След като изпълняването на този тест е трудно, някой ще кажат: Защо въобще го правя? Ами, погледнете алтернативата. Никой не иска да се провали. Никой всъщност не желае да е посредствен. На никой не му се живее в страх, безпокойство и безсилие. Следователно помнете, че каквото посеете, това ще пожънете. Ако сеете негативни мисли, животът ви ще се изпълни с негативни неща. Ако сеете позитивни мисли, животът ви ще бъде весел, успешен и позитивен. Постепенно ще има тенденция да забравяте това, което сте научили току-що. Пускайте си този запис често. Напомняйте си какво трябва да направите, за да формирате този нов навик. Събирайте цялото си семейство в равни интервали и слушайте това, което е казано тук. Повечето хора ще ви кажат, че искат да правят пари без да се съобразяват със закона. Единствените хора, които правят пари, работят в монетен двор, останалите от нас изкарват пари. Това е причината някой хора, който търсят нещо в замяна на нищо да се провалят в живота. Единственият начин да се печелят пари е като дадеш на хората услуги и продукти, от които имат нужда и които са полезни. Обменяме времето и продукта или услугата си с парите на другия човек. Следователно законът гласи: Финансовата ни полза да е право-пропорционална на обслужаването ни. Нашият успех не е резултат от печеленето на пари. Печеленето на пари е резултат от успеха. Успехът е пропорционален на обслужването ни. Повечето хора виждат този закон наобратно. Те си мислят, че си успешен, ако печелиш много пари. Истината е, че можеш да печелиш пари, единствено ако си успешен. Това е като историята с човека, който седял срещу печката и си говорел: Дай ми топлина и след това ще сложа дърво. Колко мъже и жени познавате със същото отношение към живота. Има милиони такива трябва да сложим горивото преди да очакваме топлина. По същия начин трябва да служим на хората преди да очакваме пари. Не се ангажирайте с парите. Служете на хората. Изграждайте. Работете. Мечтайте. Създавайте. Направете това и ще видите, че няма граница за просперитета и изобилието, което ще дойде при вас. Просперитета се основава на взаимен обмен, всеки човек, който допринася за просперитета, трябва да просперира. Понякога наградата няма да идва, директно от онези, които обслужвате, но трябва да дойде при вас отнякъде, защото това е закона. За всяко действие съществува равно противодействие. Докато трае 30 дневния тест, успехът ви ще бъде измерван от количеството и качеството на обслужване, което отдавате и парите са критерии и мерило за това обслужване. Никой не може да стане богат, ако не обогати първо другите. Няма изключение на това правило. Някога да сте се замисляли, за този критерий. Интересен е. Веднъж разбрал изцяло този закон мислещият човек може да предскаже съдбата си. Ако иска повече, трябва да служи повече на тези, от които получава възнаграждението си. Ако иска по-малко, трябва просто да намали това, което дава. Това е цената, която трябва да платите за това, което искате. Ако вярвате, че можете да се обогатите като заблуждавате околните, ще свършите заблуждавайки единствено себе си. Може да отнеме известно време, но със сигурността, с която дишате това, което сте дали, ще се върне при вас. Не правете грешката да смятате, че можете да предовратите това. Невъзможно е. Може да избягаме от човешките закони за кратко, но има по-велики закони, които не могат да бъдат сломени. Един известен лекар наскоро описа 6 стъпки, които ще ви помогнат да осъзнаете успеха. Ето ги. 1. Поставете си ясна цел. 2. Престанете да критикувате себе си. 3. Спрете да мислите за всички причини да не можете да бъдете успешни и вместо това мислете за причините, поради които можете. 4. Проследете отношението си назад до детството и открийте къде първо сте придобили идеята, че не може да сте успешни. Ако това е начинът, по който разсъждавате. 5. Променете представата си за себе си като напишете описание на човека, който искате да бъдете. 6. Действайте в роля на успешна личност, в която сте решили да се превърнете. Лекарят написал тези думи е известния психиатър от Западния бряг доктор Дейв Харъл Финт. Правете това, което експерти още от зората на историята са ви казали да направите. Платете цената като станете човека, който искате да бъдете. Съвсем не е толкоз трудно, колкото да живеете безуспешно. Направете този 30 дневен тест, след което го повторете, след което го повторете отново. Всеки път той ще става по-голяма част от вас, докато се почудите как сте живели по другия начин досега. Живейте по този нов начин и портите на изобилието ще се отворят и ще излеят повече богатства, отколкото някога сте мечтали. Пари? Да. Много пари? Но по-важното е ще притежавате спокойствие. Ще сте част от прекрасното малцинство, което води спокоен, весел, успешен живот. Започнете днес. Нямате какво да губите. Но имате целия си живот да спечелите. 
Това е Ърл Найтингейл.

 Благодаря ви1
{ Read More }


IconIconIconFollow Me on Pinterest

What's Hot